2020-04-01

Curando byter ledning…

Safeture-avknoppningen Curando Nordic har tagit in en ny ledning och nya pengar för att utveckla sitt koncept för digital företagshälsa. Ny både i styrelsen och som delägare är Semmy Rülf, styrelseordförande i just Safeture och tidigare vd för Axis och ProstaLund.

– Safetures grundare Lars Lidgren ligger bakom detta också och vill få fart på Curando ordentligt. För det behövs både pengar och att bredda styrelsen, så han bad mig att investera och gå in i styrelsen och det har jag gjort, säger Semmy Rülf till Rapidus.

Han investerar en miljon kronor i Curando samtidigt som Christian W Jansson, ordförande i PostNord och 1337 Partners, går in med lika mycket.

– Han har ju en bakgrund på Min Doktor så han förstår nättjänster och hälsovård och såg att potentialen är jättestor. Nu jobbar vi med att färdigställa en affärsplan och bygga upp den verksamhet som vi vill göra, säger Semmy Rülf.

Lars Lidgren, som nyligen sålde större delen av sitt innehav i Safeture till affärsmannen Greg Dingizian, är huvudägare och styrelseordförande i Curando Nordic. Företaget grundades 2016 under namnet Rethinking Care och börsnoterades på First North 2018.

Niclas Lindstrand

 

…och släpper coronaspårare

Johan Tinnerholm är ny vd på Curando efter att ha jobbat på systerföretaget Safeture i tio år. Företaget släpper nu en gratis funktion i sin digitala frånvarotjänst Sjuk och Frisk, som ska hjälpa till att spåra coronasmitta på företagen.

– Med de medel vi har försöker vi dra vårt strå till stacken. När någon sjukanmäler sig kan de fylla i symptomen för Covid-19 som flaggas till ansvariga. De kan hindra smittan att spridas, men framför allt rikta resurser och information till smittade, säger Johan Tinnerholm till Rapidus.

Han började som vd på Curando i februrari och följde därmed finanschefen Åke Knutsson som gjorde samma resa från Safeture till Curando under fjolåret.

– Sedan Åke kom in har företaget gjort en omställning till att bli ett rent mjukvaruföretag. Jag hade egentligen tänkt vara ledig ett tag efter att jag slutade på Safeture, men sedan blev jag kontaktad av Lars Lidgren och Semmy Rülf. Nu ska vi bygga en lika framgångsrik plattform som Safeture har gjort, säger Johan Tinnerholm.

Niclas Lindstrand

 

 

Om Curando Nordic AB
Curando Nordic AB (559049-5254) utvecklar och marknadsför ett ”Software as a Service”(SaaS) koncept baserad på hög IT kompetens inom såväl hälso- och sjukvårdstjänster. Målet är enkelt och tydligt: mer hälsa och vård med mindre resursanvändning med hjälp av IT-teknik och ett nytänkande inom leveransprocesser. Curando Nordic AB (559049-5254) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser (Telefon +46 8-463 83 00, E-post: certifiedadviser@penser.se).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Tinnerholm, VD Curando
E-post: johan.tinnerholm@curando.se
Telefon: 070-6432410

sv_SE