Curando.se
En
filmsnutt
om oss

<– Tillbaka

Rethinking Care Sweden AB och MediCheck AB blir samarbetspartners

  • Publish Date: 2018-04-20
  • Last Change Date: 2018-06-20

Rethinking Care Sweden AB (”Rethinking Care”) och MediCheck AB (”MediCheck”) har ingått avtal om leverans av onlinekonsultationer. Det ettåriga avtalet löper till 20 april 2019. Sägs avtalet inte upp tre månader före avtalstidens utgång löper det tills vidare med tre månaders uppsägningstid.

Rethinking Care:s Curando har en hälsoväxel med tjänster för företag och medarbetares hälsa. Genom samarbetet med MediCheck stärks nu Curandos online-leverans med MediCheck:s 190 anslutna specialistläkare, dietister och psykologer.

MediCheck är ett svenskt vårdföretag som erbjuder digital specialistvård och hjälper personer som har kroniska eller tillfälliga sjukdomar via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer specialist baserat på individuella preferenser och behov. Genom MediCheck kan kunden träffa rätt läkare direkt utan omvägar. Tillsammans med MediCheck kan nu Curando utöka sina möjligheter att erbjuda sjukvårdstjänster till sina kunder.

Fredrik Thafvelin, VD Rethinking Care, kommenterar:

– I takt med att vår kundstock växer sig större är samarbetet med MediCheck viktigt för oss. Tillsammans med MediCheck har vi nu tillgång till flera hundra specialister inom de flesta områden. Med några klick bokar Curando snabbt och enkelt ett online möte med rätt resurs, med kort väntetid. I över 80% av fallen kan det lösa kundens problem utan att de behöver lämna arbetsplatsen. Vi ser fram emot att komma igång med samarbetet, säger Fredrik Thafvelin, VD Rethinking Care.

Thomas Ehrengren, VD MediCheck, kommenterar:

– Samarbetet med Curando är efterlängtat och är ett fint exempel på hur vi använder specialistkompetens på ett hållbart sätt. Genom samarbetet ger vi våra anslutna specialister ytterligare möjligheter att hjälpa personer med specifika behov. Vi erbjuder Curandos kunder ett väldigt effektivt alternativ genom rätt läkare direkt utan omvägar eller remisstvång, säger Thomas Ehrengren, VD MediCheck.
 
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Thafvelin – VD Rethinking Care Sweden AB

Telefon: 046-386741
E-post: fredrik.thafvelin@rethinkingcare.se

Om Rethinking Care Sweden AB

Rethinking Care Sweden AB (559049-5254) introducerar ett helhetskoncept inom vård och hälsa, uppbyggt på tre samverkande verksamhetsområden – ”Software as a service”, ”Care as a service” och ”Health as a service”, baserade på hög kompetens inom såväl hälso- och sjukvårdstjänster som IT-verktyg utvecklade för hälso- och vårdsektorn. Målet är enkelt och tydligt: mer hälsa och vård och mindre resursanvändning med hjälp av IT-teknik och ett nytänkande inom leveransprocesser. Läs mer på www.rethinkingcare.se och www.curando.se

[[SocialMediaPitch]]

Contact:

Files:

wkr0006.pdf

Skapad: 2018-04-20

Pressmeddelande (PDF)

Quotes:

Images: