<– Tillbaka

Curando Nordic AB utser Johan Tinnerholm till VD

2020-01-15

Curando Nordic AB (”Curando”) har idag utsett Johan Tinnerholm till verkställande direktör.

Johan Tinnerholm, född 1985 och boende i Uppsala, har gedigen erfarenhet av IT bolag från start till globalt snabbt växande börsbolag. Han börjar som VD i Curando den 3 februari. Fredrik Thafvelin, som varit VD sedan starten och är en av företagets grundare, fortsätter som styrelseledamot.


Tinnerholm kommer närmast från Safeture AB (publ) där han de senaste fem åren varit COO med lednings- och kundansvar. Han har bred erfarenhet av att jobba med IR, strategiskt arbete samt produktutveckling inom IT och marknad. Han är statsvetare och ekonom med utbildning i Sverige och USA. Johan har ett starkt teknikfokus kombinerat med en djup förståelse för kunders behov och kommer att driva vidare Curandos säljutveckling med mjukvarutjänster för hälsa.


”Vårt mål, att Curando ska utvecklas och expandera som ett renodlat SaaS bolag, står i fokus när jag nu lämnar över ledningsansvaret till Johan Tinnerholm. Jag har varit med om att starta Curando, bolaget som blev en pionjär inom digital företagshälsa. Nu går vi in i nästa fas och det är dags att ta ett steg åt sidan och ge bolaget de bästa förutsättningarna att komma till nästa nivå med IT-tjänster för bättre hälsa. Jag ser fram emot att samarbeta och utveckla Curando vidare tillsammans med Johan från en styrelseposition ”, säger Fredrik Thafvelin, VD Curando.


”Det känns mycket spännande att bli VD för utvecklingsorienterade Curando. Ökat fokus på styrkorna inom Curandos SaaS tjänster är rätt väg framåt och här finns en unik och bra grund att bygga vidare på. Jag ser fram emot att börja jobba med teamet, ta produkt till marknaden och driva verksamheten framåt.” säger Johan Tinnerholm, tillträdande VD.


”Jag har följt Johans arbete under tio år. Hans bredd och erfarenhet av att bygga framgångsrika kundrelationer gör honom till ett utmärkt val för att leda vår fortsatta satsning”, konstaterar Lars Lidgren, styrelseordförande Curando.

 

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Curando Nordic AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning, MAR. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 januari 2020 klockan 14:00 CET.

Om Curando Nordic AB Curando Nordic AB (559049-5254) utvecklar och marknadsför ett ”Software as a Service”(SaaS) koncept baserad på hög IT kompetens inom såväl hälso- och sjukvårdstjänster. Målet är enkelt och tydligt: mer hälsa och vård med mindre resursanvändning med hjälp av IT-teknik och ett nytänkande inom leveransprocesser. Curando Nordic AB (559049-5254) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser (Telefon +46 8-463 83 00, E-post: certifiedadviser@penser.se). Läs mer på www.curandonordic.se

Fredrik Thafvelin – VD Curando Nordic AB Telefon: +47 920 30 200 E-post: fredrik.thafvelin@curando.se

wkr0006.pdf

Skapad: 2020-01-15

Release

en_GB